positief agressief


Menukaart

Wat is jouw positief agressieve taal?

Bots je soms met andere mensen? Reageer je soms zo kwaad dat je er nadien spijt van hebt? Reageer je je soms af op anderen? Word je soms kwaad door onrecht dat je wordt aangedaan? Voel je je gefrustreerd als je geen gehoor krijgt? Voel je je soms machteloos? Heb je vaak de indruk dat anderen je kwaad proberen te maken? Voel je je soms uitgedaagd? Kom je al te vaak in conflict met de mensen naast je? Wat kan jij hieraan veranderen? Hoe kan je dit anders aanpakken zodat je vooruit geraakt? Wil je trots zijn op jezelf en wat je bereikt, in plaats van je te schamen over de schade die je soms toebrengt?


Al wie graag op zoek wil naar een manier om zijn / haar kwaadheid, frustraties, agressie positief in te zetten, is warm welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte begeleiding, vormingen, workshops, bokssessies, creatieve projecten, verstillingsactiviteiten en campagnes gaat Touché aan de slag met mensen om samen hun boosheid om te zetten in positieve kracht. We benutten de brandstof van boosheid om dingen gedaan, veranderd en verbeterd te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat agressie niet hoeft uit te monden in destructief geweld, maar net een magische schoonheid en verbinding creërende kracht wordt. Agressie vertelt dat er iets belangrijks aan de hand is, dat om verandering vraagt en waar dus een wens in verscholen zit. De energie in agressie als brandstof voor mooie wensen laten fungeren, is de kunst.

Iedereen heeft zijn/haar geprefereerde strategie om om te gaan met zijn/haar eigen kwaadheid en agressie, die leef- en werkbaar te houden of maken, en die op de gepaste temperatuur te krijgen of houden. De kunst der kwaadheid bestaat er telkens in om de perfecte balans, dosering, uitingsvorm, timing en focus voor je kwaadheid te vinden.

Het is nuttig om jezelf hierin te kennen, en om tegelijk je opties wat te verbreden, door te experimenteren met andere soorten oplossingen. Want niet elke situatie leent zich ertoe om bijvoorbeeld je agressie uit te schreeuwen. Doel van alles wat we bij Touché doen rond het kanaliseren van kwaadheid is keuzevrijheid en flexibiliteit vergroten in wat je op momenten van kwaadheid kan doen, opdat het resultaat ervan iets kan zijn waar je trots op bent.

Touché creëert een vrijplek waar mensen op momenten dat het voor hen nuttig is terecht kunnen om te experimenteren, kennis over zichzelf en hun kwaadheid los te weken, én hun colèrige energie op goede temperatuur te krijgen zodat de spanning die erin vervat zit richting kan geven aan dromen. Op dit moment wordt er bij Touché gepraat, gebokst en verstild en nieuwe creatieve projecten zijn in de maak. We bieden alles zoveel mogelijk individueel én in groep aan, om de keuzevrijheid en combinatiemogelijkheden zo groot mogelijk te maken.

Zin om te komen ontdekken hoe dit bij jou werkt? Hier vind je alle mogelijkheden op een rijtje.© vzw Touché 2021 ∙ privacysite by RVW