positief agressief


Nieuws

Award

Touché is 1 van de 10 finalisten van de Global Pluralism Award!

Touché is geselecteerd als een van de 10 finalisten voor de Global Pluralism Award. Deze prijs erkent en viert individuen, organisaties en overheden van alle nationaliteiten die actief vorm geven aan inclusieve en diverse samenlevingen, met positieve reacties op diversiteit.


Bij Touché zetten we de energie van agressie om in positiviteit, groei en betekenisvolle verandering. We zijn ervan overtuigd dat elk individu, ongeacht zijn huidige of vroegere omstandigheden of ervaringen, het potentieel heeft om conflicten te beheersen en zijn unieke vaardigheden en perspectieven aan de samenleving kan bijdragen.

De creativiteit, moed en toewijding die de finalisten dit jaar laten zien is nu zo belangrijk”, zegt Meredith Preston McGhie, Secretary General van het Global Centre for Pluralism. “In een tijd waarin de polarisatie wereldwijd alleen maar toeneemt, is het belangrijk dat we extra aandacht hebben voor de impact van pluralistische leiders die gemeenschappen creëren die inclusief en vredig zijn en waarin diversiteit wordt gewaardeerd. Ik hoop dat deze voorbeelden ons allemaal aanmoedigen om hetzelfde te doen en actie te ondernemen.”

Juryvoorzitter, dr. Marwan Muasher van Carnegie Endowment for International Peace en voormalig minister van buitenlandse zaken en vicepremier van Jordanië: “De finalisten van de Award hebben uitzonderlijke bijdragen geleverd om pluralisme te bevorderen in een aantal van de meest moeilijke situaties ter wereld. Ze maken hun gemeenschappen sterker door te werken aan een basis van wederzijds respect, samenwerking en gezamenlijke doelen.”© vzw Touché 2021 ∙ privacysite by RVW