positief agressief


Nieuws

Aanmelden

Iets met je kwaadheid komen doen bij Touché?

Beste strijder,

We zijn heel blij dat je ons gevonden hebt ! We zien jou én je kwaadheid graag komen!


Hieronder maken we je graag wegwijs in wat je bij Touché wel en niet kunt vinden. Misschien eerst wat niet. Wij kunnen of willen je niet helpen om van je kwaadheid af te geraken. Of om te leren omgaan met de ambetantigheid van een ander. We geloven namelijk net heel erg in het potentieel, de wensen en verlangens van kwaadheid. Wat je dan wel bij ons kan komen doen? Ontdekken wat je kwaadheid je voor nuttigs en schoons te vertellen heeft, wat jouw optimale kwaaie temperatuur zou kunnen zijn en hoe je je innerlijke thermostaat daarop afgesteld kunt krijgen, hoe je schone gevechten kunt aangaan, …

Hieronder vind je voor elk van onze activiteiten alle praktische info om gewoon te kunnen komen meedoen. Wat ons betreft is er namelijk niets anders nodig dan in het onderstaande een keuze maken! Dossiers, aanmeldingsbrieven of intakegesprekken zijn niet nodig.

Heb je toch iets meer nodig om vlotjes je entree bij ons te kunnen maken, dan ben je warm welgekomen op onze maandelijkse verwelkoming voor nieuwe mensen. De momenten voor de komende tijd zijn de volgende :

- dinsdag 9/7 om 13u

- dinsdag 6/8 om 13u

Je mag dan gewoon binnen komen vallen (in het Touché huis, Kortrijksesteenweg 391 in Gent) net voor, op, maar liefst niet teveel na het startuur. Voelt ingeschreven zijn voor jou toch beter? Laat je hier gerust gaan.
 

Je kan rechtstreeks en zelf meteen in één van deze dingen duiken :

OUT OF THE BOKS
 

Je kan het eruit komen meppen in een bokstraining. Leren vechten om net minder te vechten. Of door te boksen ook in het echte leven beter leren omgaan met moeilijke situaties. Dat kan

- in groep op zaterdagnamiddag in sportschool 9duust of een Gents park, of op dinsdagavond online (meer info en inschrijven kan hier). De eerstvolgende training op zaterdag is gepland op 22/6 van 14u30 tot 16u. De eerstvolgende online trainingen op dinsdagavond is gepland op 18/6 van 20u tot 21u.

- of individueel, op afspraak met één van onze bokstrainers : Ismail, Wesley en Hassan. Hun contactgegevens vind je hier.
 

KLAPT' ER OP

Positief agressief of oplossingsgericht leren spreken over je kwaadheid met anderen helpt om dat uiteindelijk ook in gedachten met jezelf te kunnen doen. Gesprekken bieden 100-en mogelijkheden om agressie een schone uitweg te bieden : de wens in je colère ontdekken, frustraties vertalen in wat je in de plaats wil, vragen stellen in plaats van iemand de huid vol schelden, ... Iedereen die denkt deugd te hebben van oplossingsgericht spreken in groep met anderen, is welkom op onze 2-wekelijkse gespreksgroep, en dat zoveel keer als voor jou goed werkt :

- zaterdag 22/6 van 11u tot 12u30

- zaterdag 6/7 van 11u tot 12u30

- zaterdag 20/7 van 11u tot 12u30

- zaterdag 3/8 van 11u tot 12u30

- zaterdag 17/8 van 11u tot 12u30

- zaterdag 31/8 van 11u tot 12u30

Je mag dan gewoon binnen komen vallen net voor, op, maar liefst niet teveel na het startuur. Voelt ingeschreven zijn voor jou toch beter? Laat je hier gerust gaan. Patrice, Wesley, Jonas en Pieter zijn de gespreksdirigenten van dienst. Hun contactgegevens vind je hier.

Heb je liever een individueel gesprek? Stuur een mail naar info@vzwtouche.be met je contactgegevens en één van onze begeleiders zal je opbellen voor een afspraak. 
 

IN HET OOG VAN DE STORM

Je bent warm welkom om je in stilte te komen verzoenen met je razernij. We doen dat onregelmatig eens in groep. Liever individueel verstillen? Ook dat kan, op afspraak met Wesley. Zijn contactgegevens vind je hier.

RAWbot
 

Op Angerheroes.com staat een chatbot voor je klaar om een positieve vertaling van je colère te maken, zodat je er zelf mee aan de slag kan. Om een gesprek met de chatbot te starten, klik je op de homepage van Angerheroes rechts onderaan op het chat-symbooltje.

CAFÉ TOUCHÉ

We organiseren op onregelmatige tijdstippen al eens een zottigheid, event, bijeenkomst, … Dat omringen we telkens met de gepaste toeters en bellen op sociale media, nieuwsbrief en hier op de website.

LEES JE VOL OF SCHRIJF HET NET VAN JE AF

We schreven een boek over woede en hoe die te transformeren in een positieve kracht. Dat kan je hier bestellen. Heb jij eerder deugd van schrijven dan van lezen? Daarvoor kan ons notebook misschien dienen. Daarin word je hier en daar verrast door een Touché-quote, vraag of beeld. Je vindt het hier.

TESTJE DOEN?

Hou je van de helderheid die testjes kunnen opleveren? Hier kan je er eentje invullen om meteen een rits bijhorende tips te krijgen hoe je je kwaadheid kan ombuigen naar kracht.
 

Vraag je je dingen af in de plaats van een ander?

We doen niets liever dan mensen met hun kwaadheid ontmoeten. Dat is dan ook waar we vooral onze tijd in willen steken. Daarom overleggen we zo weinig mogelijk met mensen over iemand anders. Ook expliqueren wat we doen, doen we liefst zo direct mogelijk aan wie het rechtstreeks aanbelangt. Gelieve je als begeleider, advocaat, justitieassistent, ... dus eerst af te vragen of jouw contact met ons echt nodig is om de weg voor je lief, dochter, vader of cliënt naar ons aanbod te plaveien. Denk je van wel, dan appreciëren we het om je in de mate van het mogelijke meteen samen met je lief, dochter, vader of cliënt te kunnen spreken. Dat bespaart ons tijd, jou vertaalwerk en je lief, dochter, vader of cliënt een drempel.

Hier vind je bovendien de antwoorden op vragen die we veel van mensen zoals jij horen.

Om de één of andere duistere of minder duistere reden een bewijs nodig dat je iets met je colère aan het doen bent?

Hier vind je jouw munitie. Nee, we personaliseren, handtekenen, bevestigen, bestempelen, … dit document niet. Want we kiezen ervoor om onze poer vooral te verschieten in nuttige dingen doen met mensen, en niet met papier.

Wil je graag alvast je gegevens of die van iemand anders bij ons achterlaten, in afwachting van het goeie moment om echt bij ons langs te komen? Dat kan hier om je eigen gegevens achter te laten, en hier om iemand anders aan te melden. Geloof het of niet, dat is meteen ook onze volledige aanmeldingsprocedure! En voor de duidelijkheid : wij zijn van plan om helemaal niets met deze gegevens te doen, behalve ze op te slaan voor jouw gemoedsrust. Het is dus aan jou om opnieuw contact op te nemen, langs te komen of in te schrijven (afhankelijk van de keuze die je maakt uit het menu hierboven) op het moment dat je graag met iets wil starten.

What about the money?

Iedereen die iets schoons met zijn of haar kwaadheid wil doen, is warm welgekomen. We hebben een aanbod in groep of individueel, met verschillende tarieven, allemaal volgens het 'Pay what you can and support others' principe. Je kiest zelf uit drie verschillende tarieven hoeveel je betaalt voor je ticket. Zo willen we onze activiteiten toegankelijk maken voor iedereen. Kan je je een hogere prijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.
 

- in groep €20, €15 of €10

- boksen in duo €40, €30 of €20

- individueel €60, €50 of €40
 

Betalen kan ter plekke cash, met de bankkaart of via Payconiq, of met een overschrijving op BE15 0003 2565 1430, of voor groepsactiviteiten via de volgende linken :

- boksen

- verstillen

Na het lezen van dit alles toch nog een prangende vraag waarover je graag met iemand van gedachten wil wisselen? Laat hier je telefoonnummer achter, en we bellen je op.© vzw Touché 2021 ∙ privacysite by RVW