27 08 2018

‘Agessief? Niets mis mee!’ - MO*

​‘Er is niet één manier om met problemen van agressie om te gaan’, zegt Ali, ‘agressie hoort bij iedereen, maar bij iedereen is het anders.’

Lees meer in MO* Magazine

27 08 2018

Helen b & Touché presenteren: de ‘stand your ground’ cup!

Koop nu jouw cup en steun de werking van Touché! Voor € 15 haal je er één in huis of doe je iemand een warm cadeau!

18 05 2018

Interview “Agressie, is dat slecht?” voor Overkop

Marjan werd door Overkop geïnterviewd over agressie: “Agressie, is dat slecht?” en “Wat kan je er dan mee, met die agressie?”

14 10 2017

Interview Interne Keuken, Radio 1: Lang leve agressie!

Marjan mocht in Interne Keuken op Radio 1 gaan vertellen over onze kijk op agressie, onder het motto: “Lang leve agressie! We hebben agressie nodig. Daar kunnen we maar beter mee leren leven. De vraag is alleen: hoe?”

Het zit in elk van ons. En maar goed ook. Want zonder boosheid verandert er niks. In een wereld zonder woede wil je niet leven. Onvrede helpt mensen bergen verzetten. Kwaadheid is een krachtbron die mensen helpt om wantoestanden aan te pakken. Baby’s die iets niet kunnen worden kwaad en leren zo hun grenzen verleggen. Topsport heeft altijd iets agressiefs. Idem voor goeie seks. Je wil niet dat alles suf en slap en veilig en braaf is.

Maar je wil ook niet afgeslagen worden door je man of in een vlaag van woede je kind vermoorden. Of op straat een teruggekeerde Syriëstrijder tegen het lijf lopen die stijf staat van de adrenaline en de testosteron. Agressie is angstaanjagend. Tegelijk is er geen ontkomen aan. Hoe los je dat op?

Voor Marjan Gryson is het antwoord duidelijk. Ze geeft al 10 jaar agressiebegeleiding aan gedetineerden en voor haar is het heel simpel: we hebben agressie nodig. Daar kunnen we maar beter mee leren leven. De vraag is alleen: hoe?